Vi presenterar kraftpaketet: Pete Alonso - den nya stjärnan i MLB!Inledning

Pete Alonso, den nya stjärnan i Major League Baseball (MLB), är en power-hitting first baseman som snabbt har blivit en stjärna sedan hans rookiesäsong med New York Mets 2019. Han föddes i Tampa, Florida och draftades ursprungligen av Minnesota Twins, men byttes ut mot sin nuvarande lagkamrat Robinson Cano under 2018 års lågsäsong. Han fick en omedelbar inverkan på ligan under sitt första år, ledde alla rookies i home runs med 53 och fick utmärkelsen National League Rookie of the Year. Sedan dess har hans karriär fortsatt att växa, eftersom han nyligen överträffade Mets rekord för home runs under en säsong.

Rookiesäsong och tidig karriär

Alonso hade en stark start på sin rookiesäsong och hade slagit .260/.358/.583 med 30 home runs i slutet av juni 2019. Hans förmåga att driva bollen ur parken gav honom en plats i Home Run Derby, där han blev bara den andra rookien någonsin att vinna evenemanget. Efter All-Star-uppehållet ökade hans kraft ytterligare när han slog ytterligare 23 home runs. Han visade sig också vara en skicklig fältspelare på första bas efter att ha kommit upp genom de mindre ligorna som en tredje basman. Han fick ihop imponerande 175 totala baser och en .941 OPS för att avsluta säsongen, vilket gjorde honom till enhällig Rookie of the Year.

Historiskt rekord för home run under en säsong

I början av säsongen 2020 överträffade Alonso alla förväntningar ännu en gång och slog franchiserekordet för home runs under en enskild säsong med 54. Han överträffade Carlos Beltrans 41 från 2006 och blev den första Met någonsin med 50 eller fler home runs under en säsong. Han avslutade den förkortade säsongen med ett snitt på .231, 16 dubblar och 143 strikeouts - allt detta bidrog till ett OPS på .962, vilket var karriärens högsta. Dessutom var han den enda spelaren i majors som slog 50 homeruns och körde in 120 RBIs.

Välgörenhet och arbete i samhället

Utöver baseboll är Alonso känd för att vara aktiv i filantropiska strävanden och ge tillbaka till samhället. Han grundade välgörenhetsorganisationen Polar Bear Cares 2018, som ger donationer till basebollprogram för ungdomar, familjer i nöd och lokala matbanker. Han har också uttryckt sitt stöd för Black Lives Matter-rörelsen, donerat 25 000 USD till ändamålet och burit en tröja med texten Black Lives Matter på matcherna. Dessutom donerade han pengar till en GoFundMe för att hjälpa dem som drabbats av explosionen i Beirut, Libanon.Pete Alonso har fått en fantastisk start på sin major league-karriär och är redan en av de mest framgångsrika rookie-hitters genom tiderna. Hans kombination av elitstyrka och defensiv förmåga gör honom till en idealisk first baseman och en av de bästa spelarna i ligan. Han är också ett föredöme utanför planen genom sina välgörenhetsprojekt och sitt engagemang för sociala rättvisefrågor. Framtiden ser mycket ljus ut för Pete Alonso och han kommer säkerligen att fortsätta att vara en av spelets starkast lysande stjärnor under de kommande åren.